Poradnia Dietetyczna Agata Jędrych

Dietetyk Ryki

Prowadzę dieto terapię:

• Dzieci od 6 roku życia i młodzieży (nieskomplikowany i bardzo skuteczny plan żywieniowy dla dzieci z nadwagą i otyłością)
• W chorobie tarczycy: niedoczynność i nadczynność tarczycy, chorobie Hashimoto
• W cukrzycy II stopnia i insulinooporności
• W chorobach układu pokarmowego: zespole jelita drażliwego (IBS), chorobach wątroby, trzustki. W przypadkach refluksu, zapalenia żołądka, choroby wrzodowej i innych.
• W chorobach endokrynologicznych, w tym zespole policystycznych jajników (PCOS)
• W niepłodności kobiet i mężczyzn
• W niektórych chorobach auto-immunologicznych, np. RZS, łuszczyca, toczeń
• W przypadku nietolerancji i alergii pokarmowych
• W niedokrwistości i dnie moczanowej

Wizyta

PRZYGOTOWANIE DO WIZYTY
Przygotowanie do wizyty jest bardzo ważnym elementem dalszej współpracy z dietetykiem. Im lepiej przygotujesz się do pierwszego spotkania, tym bardziej dopasowany do Ciebie będzie jadłospis.

Pierwsza wizyta to przede wszystkim wywiad żywieniowy. Podczas zakładania dokumentacji dietetyk będzie pytał o Twoje preferencje żywieniowe, ulubione potrawy, rytm dnia. Dlatego też przemyśl to co chcesz powiedzieć, zrób rachunek sumienia i postaraj się przyznać do wszystkich żywieniowych grzechów.
CO PRZYNIEŚĆ NA PIERWSZĄ WIZYTĘ?
Na pierwszą wizytę przynieś aktualne wyniki badań. Jeśli masz morfologię, profil lipidowy, poziom glukozy we krwi. Jeśli byłeś hospitalizowany przynieś wypis ze szpitala. Osoby, które na stałe przyjmują leki powinny je wszystkie spisać wraz z przyjmowanymi dawkami.

Na pierwszą wizytę przynieś aktualne wyniki badań(morfologia krwi, lipidogram, poziom glukozy i insuliny we krwi, TSH). Jeśli byłeś hospitalizowany przynieś wypis ze szpitala. Osoby, które na stałe przyjmują leki powinny je wszystkie spisać wraz z przyjmowanymi dawkami.

O mnie

Mgr inz. Agata Jędrych – Spejalista ds. zywienia i dietetyki, technolog żywienia – kilka słów o mnie

W naszym Centrum Dietetycznym DietoStrefa:

Przy układaniu diet wykorzystuję doświadczenie, wiedzę i umiejętności . Od większości dietetyków odróżnia mnie – oprócz posiadania wiedzy żywieniowej i dietetycznej – znajomość zasad technologii gastronomicznej. Jadłospisy które otrzymają Państwo u mnie są łatwe w przygotowaniu, proste oraz skuteczne . Ukończyłam Dietetykę i planowanie żywienia oraz Technologię Żywności i Żywienie Człowieka na Uniwersytecie Przyrodniczym w Lublinie. Stale poszerzam swoją wiedzę biorąc udział w licznych szkoleniach oraz konferencjach naukowych. Posiadam psychodietetyczną wiedzę z obszaru skutecznej pracy z osobami otyłymi. Potrafię motywować. Optymistycznie a zarazem z dużą dozą rozsądku podchodzę do wszystkich problemów dietetycznych. W swojej pracy pomagam odkrywać nowe smaki oraz ustalić taki model żywienia który uda się pogodzić z modelem żywienia całej rodziny. Jako żona i zabiegana mama wiem ze jest to możliwe. Moim celem pracy z Państwem jest przekazanie wiedzy tak aby po zakończonej kuracji mogli Państwo komponować smaczne, pełnowartościowe posiłki ciesząc się zdrowiem oraz dobrym samopoczuciem. Jestem przekonana ze moja wiedza i doświadczenie połączone z Państwa zaangażowaniem gwarantują poprawę samopoczucia, zrzucenie nadmiaru kilogramów a nowe nawyki zywieniowe wypracowane u mnie na kuracji zaowocują na długie lata zgrabna sylwetka bez efektu jojo.

Kontakt

Poradnia Ryki:
Dietetyk Kliniczny mgr inż. Agata Jędrych
Ul Królewska 81
08-500 Ryki
531 139 004
gabinet@dieto-strefa.pl

Agata Jędrych – ZnanyLekarz.pl

Ryki

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram